M & Ciències

La interrelació entre la Música i les altres àrees no només es troba en el camp de les arts i les especialitats humanístiques, sinó que també podem trobar-la en disciplines científiques como les Matemàtiques, la Física o la Química.

+ info: “La plata, el oro, el estaño y el oxígeno son los elementos químicos más citados en la música” de SINC (Servicio de Información y Noticias Científicas). Notícia publicada el 09/06/2008.

+ info: “Los fundadores de las ciencias” de Lorenzo Hernández. Article publicat el 23/12/2007 a CienciaOnLine.com

+ info: “La sinfonía de los planetas: es lo que eran” de Lorenzo Hernández. Article publicat el 17/09/2007 a CinenciaOnLine.com

Acústica

  • Acusticaweb de David Casadevall. Opcions de menú (dins el requadre gris de l’esquerra): “Música y arte sonoro”, “Acústica musical” y “Psicoacústica y cerebro”.
  • MINCHINELA, Raúl. “El ruido de las células”. La Vanguardia, 10/08/2005. P. 22. Enllaç a l’entrada del blog

Física

Química

Matemàtiques

  • divulgaMAT. Música y Matemáticas. Centro Virtual de divulgación de las Matemáticas de la Comisión de Divulgación de la Real Sociedad Matemática Española (R.S.M.E.).

———————————————————-

Reflexions sobre el tema

“La voluntat d’agermanar la ciència i l’art -dos sistemes cognitius i dues formes d’experimentació- no és utopia ni somni profà, sinó la necessitat de mudar el concepte de delimitació pel d’enriquiment. [...] En la multidisciplina i la transdisciplina hi ha el futur. [...] No té gaire sentit pensat de manera binària, atesa l’ampliació de la percepció que implica el món coetani. [...] Termes poètics com ara energia del buit o massa fosca s’acosten a la veritat i a la bellesa d’Einstein i fan pensar en una cultura de la recerca, en unes connexions art/ciència que neixen tant de la inquietud humana per saber i per entendre el món com de la idea de creativitat (esforç, compromís i investigació). Des de 2009, Perelló dirigeix l’àrea de ciència del Centre Arts Santa Mònica i des d’allà desenvolupa projectes en què ciència, art i educació avancen en un rumb compartit: el de la simulació d’un món. [...] No hi ha bellesa sense cultura.” (CARRERAS, Anna. “Josep Perelló=art+ciència”) BonArt, gener (2011):35