04. Edat mitjana (2) →

Context religiós

 • Veieu la plana en aquest mateig weblog sobre la pel·lícula d’intriga El nom de la rosa (1986) de Jean-Jacques Annaud, basada en una novel·la d’Umberto Ecco, i amb música de James Horner. La trama de pel·lícula transcórre en un monestir italià de l’edat mitjana.

+ info: sinopsi

Context profà

Els joglars i els trobadors

 • + info: Audició sobre els trobadors i la seva època (article editat pels alumnes de 4t ESO al bloc jvv-musica)
 • + info: instruments utilitzats pels trobadors (PDF)
 • + info: Música trobadoresca

Audició: Kalenda Maia del trobador occità Rimbaut de Vaqueiras (s. XII-XIII)

Època

 • Veieu la plana en aquest mateig weblog sobre la pel·lícula èpica Braveheart (1995) de Mel Gibson, amb música de James Horner. Observeu l’ambientació i recreació de l’època.

Pel·lícula èpica basada en un personatge real, William Wallace (1272-1305), un líder escocès del s. XIII que encapçalà la revolta contra Eduard I, rei d’Anglaterra, que dominava sobre Escòcia.

+ info: sinopsi de la pel·lícula
+ info: biografia de Wallace en relació a la pel·lícula.

9 Thoughts on “04. Edat mitjana (2) →

 1. marc colomer castro on 2008/10/23 at 18:28 said:

  Aquestes pel·lícules són molt interessants.
  A mi em van agradar molt, la veritat, i ara que m’hi he fixat més, la banda sonora és bastant adecuada; m’agrada la música.
  Un petó Marta!

 2. Aida Farrerós Santervas on 2008/10/23 at 22:14 said:

  La banda sonora està molt pensada i molt documentada. A mi personalment m’agrada el tros en què diu que és música tocada per “gaites prohibides”; m’agrada el so folklòric que té i a més em fa pensar amb el tutor de l’any passat (en Marc Daunis) que l’últim dia de classe ens va tocar la cornamusa o sac de gemecs.
  Fins demà, Marta!

 3. Íngrid Guerrero Rodríguez on 2008/10/26 at 20:33 said:

  Aquesta pel·lícula l’he vist molts cops i és una de les que més m’agraden pel tema que tracta i perquè la banda sonora està molt ben pensada. Trobo que el compositor de les peces es va documentar molt bé abans de fer-les.
  Fins dimarts Marta!

 4. Micaela Di Paolo on 2008/10/27 at 18:26 said:

  Jo l’he vist la pel·lícula només un cop!
  Aquesta peli m’ha fet plorar molt i la música és molt trista.
  La Banda Sonora està molt bé. El so que té aquesta pel·lícula és l’adequada. La cançó és molt trista però en general està bé.
  Fins demà Marta!

 5. La pel·lícula és molt maca perquè ens relata un fet històric amb una història d’amor, i això fa que agradi tant a homes com a dones. Per banda de la música crec que està molt ben adequada a cada instant de la pel·lícula i crec que el compositor ha fet un gran treball amb aquesta banda sonora.
  Fins demà Marta!

 6. Antonela Taormina on 2008/10/28 at 11:38 said:

  La veritat és que em va agradar molt la idea de mirar una mica aquesta pel·lícula. Em porta records de quan era petita, i la música és preciosa. La cançó principal em posa la pell de gallina.
  Trobo que ha estat bastant el·laborada, molt ben escollida. Ambientada en l’època, en els moments… M’agrada molt.
  Que vagi bé, Marta!

 7. anton on 2008/10/28 at 11:42 said:

  Doncs crec que ha sigut una bona idea això de mira uns fragments de la pel·licula Braveheart. La música crec que està molt ben trobada per ambientar l’època i el lloc on està situada. Personalment m’ha agradat molt.
  Anton.

 8. Aleix Tejada on 2008/10/28 at 11:51 said:

  Aquesta pel·lícula està molt ben feta, la banda sonora que es fa servir per cada part de la filmació és la indicada, a més no és una pel·lícula de guerra qualsevol on tota l’estona és el mateix argument, si no que està correctament estructurada.
  És una barreja de guerra i amor. Ens ensenya com un pot passar de ser la persona més feliç del món a no tenir ni tan sols ganes de viure.
  Ens veiem Marta!

 9. Gemma Torrent Esteva on 2008/10/30 at 13:22 said:

  La pel·lícula m’ha agradat molt; l’he trobat molt maca i molt interesant. Tambè hi havia moments de la pel·lícula que feien plorar una mica perquè eren molt tirstos. M’ha agradat molt la idea de mirar fragments a la classe i després comentar-los; espero que algun altre dia també ho fem a aixó. La música crec que està molt bé i té relació amb l’època en què va pasar!
  Ens veiem dimarts!
  Que passeu molt bones fires!