L’art amb l’autisme

Divendres 2 de març, a les 19:00, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “L’art amb l’autisme” que estarà oberta del 2 al 13 de març a la Sala d’exposicions Domènec Fita (1r pis) de la Casa de Cultura de Girona. Tal com llegim al catàleg-invitació, “és més que una exposició, és una demostració d’amor, de generositat, de bondat, d’uns artistes que han posat el seu talent al servei d’una bona causa: l’autisme“Sobre l’exposició

L’exposició està organitzada per Fina Burset (mare d’en Joan Maria, un noi del Mas Casadevall, i membre del Patronat i del Comité executiu de Fundació Autisme Mas Casadevall), i la seva germana, la pintora Joana Burset, en col·laboració de l’artista Lluís Bosch i de Ricard Planas, director de la revista Bonart i de la fundació Lluís Vilà. La iniciativa compta amb el suport dels SSTT de Girona del Departament de Cultura de la Generalitat la Diputació, l’Ajuntament i la Casa de Cultura també de Girona, i Bonart cultural, i hi col·laboren la Galeria Arcadi Calzada, El Claustre, El Puntal-Lluís Vilà Showroom, i tots els artistes que han cedit desinteressadament la seva obra (pintures, escultures o gravats) a benefici de Mas Casadevall, com Leo Alejo, Montse Berga, Lluís Bosch Martí, Dolors Bosch, Joana Burset, Pep Camps, Josep M. Coromines, Roca D. Costa, Pia Corzet, Dory, M. Teresa Duran, Domènec Fita, Albert Gelonch, Quim Hereu, Vicente Huedo, Lloveras, Jordi Mercadé, Peio Pascual,  Edvokim Perevalsky, Josep Perpiñà (obra de la foto), M. Teresa Puig, Joan Pujols Carandell, Mont Pujolric, Lluís Roura, Enric Sala, Suris, Gonzalo Tabuenca, M. Teresa Vidal, Lluís Vilà, Pepita Vilà. A més, Joana Burset ha cedit, també, una escultura de l’artista Emilia Xargay; Maria Gifre, una obra de Juan Marrero, i Jordi Camps, un treball de Dalmau.

Sobre les arts

Feia dies que no ens animàvem a escriure cap post al bloc. Ja se sap: cal temps però, sobretot, alguna cosa que es commogui i que ens doni un motiu per fer-ho. En aquest cas, una exposició a benefici d’una entitat privada que té cura de les persones afectades pels Trastorns de l’Espectre Autista (TEA).

L’any passat, dins dels actes organitzats amb motiu de l’Any de l’Autisme, pels volts del Dia Mundial de l’Autisme (2 d’abril) es va projectar la pel·lícula “Maria y yo” a l’auditori de “la Caixa”. i es va subhastar una obra de Joana Burset. Aleshores ja vam fer esment (+info) del paper de les arts a l’hora de sensibilitzar el públic davant de causes solidàries. I és que tan se val si és la imatge, la paraula, el gest, el so o la seva combinació en les seves múltiples possibilitats; el cas és que les arts, en qualsevol de les seves disciplines, apel·len no només a l’intel·lecte, sinó també a les consciències dels que s’hi apropen i, ni que es faci amb reserva i mesura, ningú resta i insensible al missatge de que entre tots podem fer pinya per una bona causa: contribuir als estudis per prevenir el TEA i a la millora de les condicions de vida dels afectats per aquest trastorn.

Comments are closed.

Post Navigation