Bufasons

El dimarts 18/10/2011, de 12:45 a 13:45, al Teatre Ignasi Bonnin de l’institut Jaume Vicens Vives (Girona) l’alumnat dels crèdits i optatives de música d’ESO i Batxillerat podran gaudir de l’espectacle”Bufem”, a càrrec del músic Xavier Lozano, especialista en instruments de vent i col·laborador de programes de TV3 com “Atrapasons” o “No me la puc treure del cap”.

Xavier Lozano va estudiar solfeig, saxo, flauta dolça i piano al Conservatori Professional de Música de Badalona i posteriorment va entrar en el món de la cobla a través del tible, instrument que toca a la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb la qual ha dut a terme nombrosos enregistraments discogràfics i per a ràdio i televisió, a més d’actuacions arreu d’Europa i Amèrica. Paral·lelament, toca el saxo baríton en diverses big-bands i quartets de saxofons. Ha col·laborat, com a instrumentista, amb Lluís Llach i Manel Camp. Des de fa uns anys s’ha anat interessant en la recerca i estudi d’aeròfons exòtics, cosa que l’ha portat als grups Guaranà (percussions del món), Tot Mut i altres formacions”. (Font: Atot)

Se l’ha qualificat de:

  1. Flautista
  2. “Sonador” d’instruments absurds, divertits i sorprenents
  3. Sorollista
  4. Luthier
  5. Divulgador musical
  6. Pedagog

Fixeu-vos quins objectes (musical o no) fa sonat tot bufant:

  1. Millares, José. “Xavier Lozano, flautista y luthier casual”. Jamsesion, 29/03/2008 . Vídeo
  2. “Taller de instrumentos raros reciclados”. Ferstival Folk Plasencia, 2009. Vídeo
  3. El hormiguero, 29/03/2008. Vídeo. El presentador del programa introdueix la intervenció de Xavier Lozano dient: “Con cualquier cosa se puede hacer un instrumento musical”.

Comments are closed.

Post Navigation