Inici curs 2011-2012*

Ja ha arribat el setembre i comença un nou curs acadèmic. Alguns heu canviat de centre educatiu i d’altres ja sou veterans i veteranes, però tots esteu expectants per conèixer les novetats que us esperen: quins seran els companys i companyes de classe, quins professors i professores tindreu, quins crèdits us han assignat, quines sortides i activitats extraescolars hi ha programades, com us organitzareu amb el nou horari, etc. Esperem que després de les vacances d’estiu, tots plegats puguem afrontar aquest 2011-2012 amb els ànims renovats i siguem capaços de fer bona música.

Qüestionari

 1. Què et suggereix la imatge de Mar Sáez per a la publicació Historia maravillosa a las 3 de la madrugada de José María Álvarez?
 2. Amb quina d’aquestes frases et sents més identificat o identificada? Quina t’agrada més? Quina et sembla que expressa millor el poder o l’efecte de la música? Explica-ho.
  1. “La amistad es como la música: dos cuerdas del mismo tono vibrarán a la vez aunque sólo se pulse una”. (J. Quarles)
  2. “La música es para el alma lo que la gimnasia para el cuerpo.” (Plató)
  3. “La música va unida cierta falta de urbanidad porque daña la libertad de los demás.” (E. Kant)
  4. “Desde que el hombre existe ha habido música. pero también los animales, los átomos y las estrellas hacen música.” (K. Stockhausen)
  5. “Después del silencio, lo que más se acerca a expresar lo inexpresable es la música.” (A. Huxley)
  6. “El arte de la música es el que más cercano se halla de las lágrimas y los recuerdos.”
  7. “El que escucha música siente que su soledad, de repente, se puebla.” (R. Browning)
  8. “He leído que la música es el único lenguaje universal, y no estoy de acuerdo, pues observo que en este lenguaje las distintas generaciones nunca se entienden”. (L. Daudet)
  9. “La música comienza donde acaba el lenguaje.” (Ernst T. A. Hoffmann)
  10. “La música es sinónimo de libertad, de tocar lo que quieras y como quieras, siempre que sea bueno y tenga pasión, que la música sea el alimento del amor.” (Kurt D. Cobain)

IMPORTANT

Identifiqueu-vos amb la inicial del vostre nom i el primer cognom, seguit del curs i classe. Per exemple: Si una alumna es diu Maria Jonquera i és del grup B de 1r d’ESO,  indicaria: M. Jonquera, 1B-ESO.

Procureu escriure amb correcció, tant pel què fa a l’ortografia com al vocabulari que utilitzeu. Eviteu, també, les abreviatures i codis com els que utilitzeu als SMS dels mòbils (aquí no hi ha cap relació entre el nombre de caràcters i el cost del missatge) o als xats amb els col·legues. Aquest és un espai públic de caràcter docent i, per tant, cal utilitzar el llenguatge formal.

Sigueu respectuosos i respectuoses amb el què diuen i escriuen els altres; així podreu exigir el mateix tracte per a vosaltres. A més, conèixer el què pensa altra gent sempre és enriquidor; si més no, ens fa pensar si tenen raó o no, ens fa reflexionar sobre les nostres idees i així les reafirmem o potser canviem de parer.

Comments are closed.

Post Navigation