musiCòmic

MusiComic, concert per a còmic i orquestra, d’Antoni Tolmos (música) i Picanyol (imatges i històries), a càrrec de l’Orquestra MusicDown, formada per joves músics amb i sense discapacitat.

  Concerts solidaris a:

  • Barcelona: 13 de novembre, a les 18h. Auditori AXA.
  • Sabadell: 20 de novembre, a les 19h. Teatre la Faràndula.
  • Girona: 11 de desembre, a les 18h. Auditori de “la Caixa” (c/Santa Clara).
  • Lleida: 18 de desembre, a les 18h. Caixaforum.

El 2009 la Coordinadora Síndrome de Down de Catalunya va posar en marxa el projecte musical Down Catalunya i es va constituïr l’Orquestra MusicDown. El projecte ha suposat reunir en una mateixa orquestra un 50 % de persones amb discapacitats i 50 % de músics amateurs. Com a mínim, tots els músics tenen una formació instrumental de grau elemental.

Durant el mes de novembre i desembre d’aquest any presentaran el fruit del seu treball, una obra del compositor lleidatà Antoni Tolmos, MusiComic, concert per a còmic i orquestra, amb imatges de dibuixos de Picanyol La composició està basada en l’adaptació de tres contes tradicionals: “La princesa del potser si”, “El ferrer i el dimoni” i “El que vós digueu, mare”, explicats mitjançant música, imatges i text parlat.

Sobre l’obra

MusiComic, concert per a còmic i orquestra (imatge i música) és una composició escrita el 2003 per a la cloenda de les colònies musicals de la Camerata XXI i que es va estrenar a l’Auditori de El Vendrell per una orquestra simfònica formada per nens i nenes d’entre 8 i 12 anys.

L’obra està escrita per a ser interpretada per una formació instrumental constituïda per: clarinet, flauta travessera, saxo alt, trombó, trompa en Fa, trompeta, violí, viola, violoncel,  contrabaix, percussions i narradors.

La partitura, que podeu trobar editada per Dínsic, és molt original, perquè a més de la música s’inclouen les tires de les vinyetes del dibuixant de la revista Cavall Fort Picanyol (Josep martínez Picanyol) sobre els contes que corresponen a cada part.

Concerts

Per poder oferir aquest muntatge únic, l’Orquestra MusicDown s’ha reunit a Barcelona un dissabte al matí al mes des de setembre de 2009. Sota la direcció del mateix compositor, Antoni Tolmos, l’orquestra presentarà aquesta posada en escena a les següents localitats:

  • Barcelona: 13 de Novembre, a les 18h, a l’Auditori AX.
  • Sabadell: 20 de novembre, a les 19 h, al Teatre la Faràndula.
  • Girona: 11 de desembre, a les 18 h, a l’Auditori de “la Caixa” (c/Santa Clara).
  • Lleida: 18 de desembre, a les 18 hm al Caixaforum.

L’import de les entrades (10 €) es destinarà a fins benèfics de l’associació que organitza els actes, la Coordinadora Síndrome de Down de Catalunya.

Aquesta experiència posa de manifest que les arts en general i la música en particular són un mitjà per a la integració i la inclusió, i que més enllà de les paraules, els sentits perceptius i les capacitats mentals, darrera de cada persona hi ha un cor que batega. Aquest és, precisament, l’objectiu de la Coordinadora de Síndrome de Down de Catalunya.

Comments are closed.

Post Navigation