Playing for Change

  Playing for Change és un moviment que utilitza les NNTT i la música per dir-nos que la Pau al món és possible. El projecte parteix de la idea que la música és capaç de traspassar fronteres i véncer les distàncies que separen les persones i els pobles.+ info  

Connectar el món amb la música

Els artífex del projecte es posen en contacte amb músics d’arreu del món per a crear un producte singular. Amb un estudi d’enregistrament mòbil, l’equip de rodatge viatja per carrers i metros de grans metròpolis, per reserves americanes d’indis nadius, per poblets i ciutats africanes, per muntanyes com l’Himalaia, etc., per connectar el món amb la música.

Els músics i tècnics que intervenen en aquest projecte Playing for Change estan convençuts que gràcies a la música podem entendre les diferències entre les persones i els pobles, i crear un món millor.

+ info: llocs de rodatge i interpretació. Si feu CLIC sobre les localitzacions del mapa veureu fotos dels llocs.

Un dels projectes

La cançó Stand by Me, una de les més versionades, diu que “tan se val on vagis a la vida, necessitaràs algú que es quedi al teu costat; tan se val els diners que tinguis, o els amics que tinguis, necessitaràs algú que es quedi al teu costat”.

Originàriament, aquest era un gospel, un clam d’esperança i llibertat. Ara, anys més tard, alguns dels músics de Playing for Change la interpreten des d’arreu del món per demanar la pau i la concòrdia entre els pobles. Persones que no es coneixen personalment i que no s’han trobat mai físicament enlloc, es troben en la música gràcies a la tecnologia.

El vídeo que us proposem s’ha enregistrat a:

 1. New Orleans (Louisiana, EEUU)
 2. Amsterdam (Països Baixos)
 3. Zuni (Nou Mèxic, EEUU)
 4. Toulouse (France)
 5. Rio de Janeiro (Brasil)
 6. Moscú (Rússia)
 7. Caracas (Venezuela)
 8. Congo
 9. Guguletu (Sud Àfrica)
 10. Barcelona
 11. Umlazi (Sud Àfrica)
 12. Pisa (Itàlia)
 13. Memelody, Tshwane (Sud Àfrica)

Fixeu-vos amb la instrumentació que s’ha utilitzat:

 • Veus:
 1. Solos
 2. Cor mixte
 • Instruments de vent:
 1. Harmònica
 2. Saxo
 • Instruments de corda:
 1. Guitarra acústica
 2. Guitarra elèctrica
 3. Charango
 4. Violoncel
 5. Contrabaix
 6. Baix (guitarra)
 • Instruments de percussió:
 1. Caixa xinesa
 2. Tambors percudits amb baquetes
 3. Pandereta de membrana
 4. Bateria
 5. Congues

Hi descobriu algun altre instrument de percussió del grup dels idiòfons?
Què es fa servir per fer-lo sonar?

Gaudiu de l’audició i penseu en què significa el fet que músics d’arreu del món cantin a quilòmetres de distància en una mateixa interpretació.

[youtube width="425" height="355"]http://www.youtube.com/watch?v=OgOF2G0SZX0&feature=player_embedded[/youtube]

Comments are closed.

Post Navigation