Celebració del DENIP*

El 30 de gener es celebra el DENIP, Dia escolar de la no-violència i la pau.La diada es va promoure arran de la mort del pensador i polític pacifista Mohandas Gandhi (1869-1948) i des del 1964, els centres educatius dinamitzen activitats per fomentar actituds cíviques realacionades o per conscienciar els estudiants sobre les conseqüències de la violència, ja sigui a nivell domèstic, local, nacional o internacional.

Per promoure la pau entre les nacions i per abolir o reduïr les armes, anualment es convoca el Premi Nobel de la Pau, que el comité dels Premis Nobel atorga a la persona la trajectòria personal o professional de la qual hagi destacat en aquest camp i que hagi tingut un ressó internacional.

+ info: relació de distincions des de 1901.

+ info: origen dels Premis Nobel

Activitat

Et proposem que suggereixis cançons o obres musicals el tema de les quals tracti sobre temes relacionats amb aquest post.

One Thought on “Celebració del DENIP*

  1. Lluís Coromina on 2010/01/27 at 18:42 said:

    Hola,
    El dia 30 de gener a mi m’agrada recordar en Mohandas Gandhi, i pensar en el que deuen patir la pobre gent perjudicada per les guerres.
    Lluís Coromina

Post Navigation