Fragile*

  El curtmetratge (3′) Fragile, protagonitzat per Quim Noguera, es va idear, enregistrar i produïr en només 72 hores. Això inclou la realització del guió, la posada en escena, la filmació en sí, la composició de la música… És una magnífica mostra de treball en equip!  

Els realitzadors gironins Albert Blanch, Fanny Espinet, David Faüchs, Maurici Jiménez, David Pérez, Pere Solés i Cesc Vilà són els autors del curmetratge Fragile amb el que van guanyar el PremiDigitalent en la cinquena edició del Digital Barcelona Film Festival dins la modalitat Diba Express. En aquesta modalitat s’hi van presentar 250 obres.

vídeo: veieu el curmetratge Fragile.

Observeu com la música de Cesc Vilà condueix magníficament el desenvolupament d’una història generada a partir de la paraula CANVI, proposada per l’organització del concurs amb només 72 hores d’antel·lació abans del lliurament, amb la que els autors ens expliquen que “els canvis poden arribar en un moment inesperat i de la forma més absurda”. Llegiu què diu el compositor sobre com va fer la seva part de la feina:

En este caso mi labor fue la de la creación musical a contrareloj. Sólo tuve 2 horas para crear la melodía que acompaña las imágenes. No tuve el tiempo suficiente como para haberlo elaborado de la manera en que me hubiese gustado. Fue estresante, y agobiante, pero también fue una lección muy interesante de lo que se podría llamar “creación bajo estrés máximo”, pues todos estaban pendientes de que acabar la música para hacer la entrega justo antes de que finalizara el tiempo a las 8 de la tarde del domingo. “Terminé” la canción a las 7  y la mandé por mail a las 7 y 10. Ellos la insertaron en las imágenes, y se mandó pitando el corto para que entrara a plazo, y así fue.

Proveu de fer el següent…

1) … torneu a veure el vídeo. A l’hora del visionat del curtmetratge, què en penseu del suport sonor que dóna la música a l’hora d’explicar la història?

2)  Us heu fixat en les expressions facials del protagonista?… Creieu que contribueixen a explicar la història?

3) Us ha sorprès el final de la història? De quina altra manera l’hauríeu acabat?

4) … escolteu la música de Fragile sense el suport de la imatge i intenteu recrear mentalment la història. Creieu que la música explica per sí sola la història?

5) Us animeu a proposar una altra història per aquesta música?… Fixeu-vos en els diferents climes sonors que es van creant i quan es produeix el desenllaç musical. En quin minut es dóna?

One Thought on “Fragile*

 1. Andrea Franch Huguet on 2009/12/15 at 23:03 said:

  M’ha encantat molt!!!
  Jo crec que la música hi influeix molt, perquè sinó, no m’hauria agradat tant. És com una base (d’un pastís)!!! I crec que està molt ben escollida!!!
  Les cares també són molt importants, perquè com que no hi ha veu, t’expliquen com es sent… En podríem dir que és una “segona capa” (del pastís)!!!
  M’ha sorprès molt com ha acabat el curtmetratge. Que el noi s’ha esforçat molt en una cosa, però al final, no l’hi ha servit per res! Jo si hagués hagut de posar un final, sens dubte que hagués fet que es trenqués aquest “gerro”!
  Ara ja sé perquè ha guanyat un premi, està molt bé!!!
  Jajaja!!!

Post Navigation