Voces para la paz

Article publicat a <http://blocs.xtec.cat/musicarts>

Avui al matí TV2 ha emès el Concert solidari 2007 de l’Orquesta Músicos para la Paz dirigida per Enrique García Asensio que es va realitzar el 10 de juny d’aquest any a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid. Més de 200 músics al servei d’una causa humanitària comuna: recaptar fons per a dur a terme el Programa d’Atenció Integral de Salut a la província d’Huaytará (Perú), conjuntament amb la ONG Ayuda en Acción, per tal de cobrir les necessitats bàsiques en qüestions de salud a més de 3.600 persones que viuen en pobles aïllats de les muntanyes andines del Perú.

vocesplpaz_concert2.jpg

Una instantània dels músics durant el concert (foto: Javier Puras)

Lògicamet, a banda del concert en sí, els músics han hagut d’estudiar les obres del repertori del programa de l’actuació corresponent i muntar l’obra conjuntament mitjançant assajos. Si voleu reconèixer els diferents instruments de l’orquestra, observar amb detall algunes de les seves parts i constatar que, realment, en una formació orquestral i en un cor intervenen molts professionals de la música, vegeu les fotos dels assajos d’aquest concert de Voces para la Paz.

VOCES PARA LA PAZ. Músicos solidarios

L’associació humanitaria Voces para la Paz. Músicos solidarios es va crear el 1998 pel seu actual president, Juan Carlos Arnanz, per poder aplegar professionals del món de la música i promoure concerts i enregistraments solidaris amb els quals poder recaptar fons per tal de realitzar projectes solidaris arreu del món, des de la creació d’escoles a hospitals i centres de salud a obres de millora dels equipaments públics per ajudar a comunitats o grups socials desvalguts.

+ info: veieu tots els projectes realitzats fins ara.

Amb la recaptació de les entrades als concerts que organitzen (que cal dir que són multitudinaris), amb la venda de CDs amb els enregistraments d’aquestes actuacions i amb aportacions bancàries de qualsevol qui vol col·laborar amb els seus projectes solidaris, Voces para la Paz demostra que la música pot tenir una función altruística de gran valor humà. A més, escoltar les seves actuacions, ja sigui en directe o en diferit, és una experiència que us recomanem: sentireu la força que pot tenir la unió de diferents individualitats al servei de la música i de les causes solidàries.

vocesplpaz_vendacd.jpg

Quan les idees i els pensaments es materialitzen i marquen els objectius de les accions humanes individuals, aleshores observem que les idees poden arribar a fer canviar la nostra vida i el nostre entorn immediat. A un altre nivell, la història de la humanitat ens ha donat mostres de que quan aquestes idees aconsegueixen aglutinar un col·lectiu vers un mateix projecte, es pot arribar a fer canviar el món (o una bona part). En aquest sentit, constatem que l’ideal de Voces para la paz, la força o el poder de la música per un món més just, és una realitat.

ELS MÚSICS A nivell personal, ens ha plagut molt veure la nostra amiga Edith A. Saldaña Valenzuela, violoncel·lista de l’Orquesta de la Comunidad de Madrid, com a primer faristol de l’Orquesta Voces para la Paz. Aquesta violoncel·lista peruana és membre de Músicos solidarios des de la seva fundació i acostuma a participar en projectes i iniciatives musicals de caràcter cultural, humanitari i/o solidari.

El proper 10 de novembre, a les 19:30 h, podrem escolar-la en directe a Girona, en el concert que organitza AD-PRODIEMUS (Amics de Prodiemus. Associació cultural, docent i científica) en el marc de la primera mostra cultural GIROSCOPI que organitza la Casa de Cultura de la Diputació de Girona els dies 8, 9 i 10 de novembre. + info

Comentaris

… fets a <http://blocs.xtec.cat/musicarts>

Ivantaker-soto 1B  (29/11/07):  Està molt bé que recaptesin diners per la ONG. A mès van fer CD’s per recaptar més diners. M’agradaria tenir aquell CD per escoltar aquell concert únic en el món ;-(

Pol Patiño 1D (31/01/08): A mi les ONGs n’hi a algunes que m’agraden i altres no. No us les diré perquè encara em passarà alguna cosa…

Comments are closed.

Post Navigation