Category Archives: Bloc

Novetats musicARTS

És cer que aquest curs no hem publicat cap post. No és que hàgim abandonat el projecte d’editar el weblog musicARTS, sinó que hem estat treballant en l’entorn per adequar-lo a les noves possibilitats del sistema de gestió i presentació del WordPress. També hem reorganitzat els materials i la classificació de les pàgines dins d’un nou menú. El resultat de tot plegat és aquest nou weblog musicaTIC-musicARTS.

Festa de la música

El proper 21 de juny, coincidint amb l’arribada de l’estiu, es celebra la Festa internacional de la música.

Continue Reading →

Playing for Change

  Playing for Change és un moviment que utilitza les NNTT i la música per dir-nos que la Pau al món és possible. El projecte parteix de la idea que la música és capaç de traspassar fronteres i véncer les distàncies que separen les persones i els pobles.+ info  

Continue Reading →

CiDd 2010

  Entre el 3 y 6 de febrero, en Girona se ha desarrollado el segundo Congreso Internacional de Didácticas (CiDd) que en esta edición se centraba en torno a la actividad docente en sus tres ámbitos de acción: intervención, innovación e investigación. + info  

Continue Reading →

Fragile*

  El curtmetratge (3′) Fragile, protagonitzat per Quim Noguera, es va idear, enregistrar i produïr en només 72 hores. Això inclou la realització del guió, la posada en escena, la filmació en sí, la composició de la música… És una magnífica mostra de treball en equip!  

Continue Reading →

La centenària Costa Brava

El proper 21 de setembre entrarem a la tardor i astronòmicament s’acabarà l’estiu. I parlant de finals, avui s’acaba l’any de celebració del centenari (1908-2008) de la Costa Brava.

Continue Reading →

Tancat per vacances

Que passeu un bon mes d’agost, a la costa o a muntanya, visitant altres llocs i cultures o asseguts/des a la terrassa, pati o jardí de casa vostra, gaudint del “dolce far niente”, d’un bon llibre o de la companyia. Fins el setembre! Font: Banco de imagenes

150 anys de l’avarament de l’Ictineu

Avui es commemora el 150 aniversari de l’avarament de l’Ictineu (de icti -peix- i neo -nau- en grec), el primer submergible construït pel figuerenc Narcís Monturiol (1819-1885).Font de la imatge

Continue Reading →

White Christmas

Aire d’aquesta nit! /Quina sentida de rosa / hi ha en l’aire gelat que es posa / sobre el pols esfereït? / Ai, aire d’aquesta nit! + info: Poema de Nadal (1931), de Josep Ma. de Segarra.

Continue Reading →

Dia Universal del Nen

Avui 20 de novembre és el Dia Universal del Nen. Aquesta diada, lluny de tener un caràcter festiu, serveix per recordar que “dels 2.100 milions de nens que hi ha al món, més de 240 milions treballen des dels cinc anys, 120 milions no tenen accés a l’escola i uns 90 milions no disposen de l’alimentació bàsica…” (+ info: El Diari dels Estudiants, 2005).

Le Petit Ramoneur (The Little Chimney Sweep) d’Auguste de Châtillon (1808-1881)

En relació a aquesta diada, musicalment volem fer esment a l’òpera en tres escenes titulada The little sweed/El petit escuraxemeneies/El pequeño deshollinador/Le Petit Ramoneur (1949) del compositor britànic Benjamin Britten (1913-1976) amb llibret d’Eric Crozier (1914-1994). Està basada en dos poemes de l’escriptor romàntic William Blake que tracten sobre un nen de vuit anys que treballa com a escuraxemeneies i les penúries laborals i personals per les que passa. L’acció transcórre a Anglaterra durant l’època victoriana i el personatge principal és un nen que mentre desenvolupa el seu ofici, queda atrapat en una de les xemeneies de la família Brook. L’argument tracta de la relació s’estableix entre Sam i els nens de la casa i com aquests el mantenen ocult dels adults. Tot plegat, és una clara al·lusió a l’explotació infantil, un tema que encara és vigent en els països del Tercer Món.

Continue Reading →