Category Archives: Salut/teràpia

Diàleg de sords

Continuant amb les expressions populars, diàleg de sords fa referència a una conversa entre persones que no s’escolten entre elles perquè o bé cadascuna fa el seu propi monòleg, sense interactuar amb els altres i sense ser receptives al què diuen o pensen els altres, o bé perquè tothom parla al mateix temps, també sense fer cas del què diuen els altres. 

Continue Reading →

La prisa y el silencio

de Luis Racionero. Extracte de l’article publicat a Cultural. La Vanguardia, 13/05/2010, p. 15.

“.. El lujo máximo de la época fantástica en que vive Europa desde la revolución industrial es parar. Estarse quieto. No seguir corriendo.Estamos en la civilización de la prisa y nuestro lujo empieza a ser el sosiego. Nos evadimos en la acción, borrachos de actividad, la resaca es quedarse quietos y no hacer nada…

Continue Reading →

Més sorolls? No, gràcies

Dimecres 28/04, Dia Internacional contra el Soroll. lLamentablement, l’excés de soroll torna a ser notícia. En una notícia que es publica avui al Diari de Girona, “l’estat espanyol és el segon més sorollós del món”. Segons la mateixa font, “set de cada deu espanyols suporta cada dia uns nivells mitjans de soroll que superen els 70 decibels (dB), quan el límit acceptable establert per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i per la Llei del Soroll és de 65 dB.”

+ info: notícia publicada al Diari de Girona el 29/04/2010

+ info: notícia a El comercio digital

+ info: Sociedad Española de Acústica

Bateria precoç*

El passat 30/11/09, a TV2 van donar aquesta notícia: la marca de bateries Ludvig ha signat una esponsorització amb un nen de 3 anys, Valentin. Es tracta del primer contracte que s’ha signat amb una persona tant jove.

Continue Reading →

Ara va de bo

Des de 1981, la ONU va acordar determinar el 16 de desembre com el Dia Mundia de l’Alimentació. La finalitat de la diada és conscienciar-nos de la manca d’aliments que pateixen alguns col·lectius i les persones del Tercer Món en particular.

Aquest any, el lema que promou la diada fa referència a com assegurar l’alimentació en èpoques de crisis.

Continue Reading →

Oda al caminant

Avui volem retre un petit homenatge als caminant i els seus peus perquè avui fa quaranta anys (només!?) que Neil Armstrong, comandant de la nau Apolo XI, es convertia en el primer home a posar el peu a la Lluna.

Quan va posar el seu peu esquerra (precisament!) a la superfície del nostre satèl·lit, (concretament a la zona anomenada “Mar de la Tranquil·litat) va dir: “Aquest és un petit pas per l’home però és un gran salt per a la Humanitat”

Continue Reading →

Ús terapèutic dels viaductes?

Fa temps que es parla de l’enderroc del pas elevat del tren al seu pas per la Girona. Concretament, d’ençà de l’aprovació del projecte del TAV (Tren d’Alta Velocitat). L’assumpte està portant molta pol·lèmica i hi ha diversitat d’opinions. Fins i tot, les informacions que es dónen resulten contradictòries. Font de la imatge

Continue Reading →

R.I.P.

  R.I.P. són las siglas de Resquiescat In Pace, es decir, descanse en paz. El siguiente texto cuyo final resulta ciertament inesperado, invita a un reflexión en varios sentidos. A ver qué os parece. Fuente de la imagen.  

Continue Reading →

Days of Wine and Roses

Coneixeu la pel·lícula Days of Wine and Roses (Dies de vi i roses) (1962) del director Jack McEdwards i protagonitzada per Jack Lemmon i Lee Remick?… La música de la banda sonora la va compondre Henry Mancini. Cal destacar que la cançó que porta el títol de la pel·lícula va obtenir l’Òscar a la millor cançó de l’any. La lletra la va escriure Johnny Mercer. + info: sobre la cançó

Continue Reading →

Sobre el hilo musical

(Haced CLIC sobre la historieta siguiente. Podréis leerla perfectamente y, además, en una secuencia animada. Una exclusiva de www.klanklon.com)

080519.JPG

Hoy nuestro bloc musicarts ha tenido un privilegio inesperado. Sí, si, todo un privilegio. Veréis.

Continue Reading →