Category Archives: Projecte Solidari

L’art amb l’autisme

Divendres 2 de març, a les 19:00, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “L’art amb l’autisme” que estarà oberta del 2 al 13 de març a la Sala d’exposicions Domènec Fita (1r pis) de la Casa de Cultura de Girona. Tal com llegim al catàleg-invitació, “és més que una exposició, és una demostració d’amor, de generositat, de bondat, d’uns artistes que han posat el seu talent al servei d’una bona causa: l’autisme“Sobre l’exposició

Continue Reading →

El valor de l’amistat

En aquestes diades nadalenques penso que és un moment immillorable per reflexionar sobre el valor de les coses que tenim i les que no tenim, i de donar importància a aquelles que realment en tenen. L’amistat n’és una d’elles. I si no, què me’n dieu d’aquest vídeo?

“Zeus i Roxanne” (1997), amb música de Vangelis

  

Continue Reading →

musiCòmic

MusiComic, concert per a còmic i orquestra, d’Antoni Tolmos (música) i Picanyol (imatges i històries), a càrrec de l’Orquestra MusicDown, formada per joves músics amb i sense discapacitat.

  Concerts solidaris a:

  • Barcelona: 13 de novembre, a les 18h. Auditori AXA.
  • Sabadell: 20 de novembre, a les 19h. Teatre la Faràndula.
  • Girona: 11 de desembre, a les 18h. Auditori de “la Caixa” (c/Santa Clara).
  • Lleida: 18 de desembre, a les 18h. Caixaforum.

Continue Reading →

Playing for Change

  Playing for Change és un moviment que utilitza les NNTT i la música per dir-nos que la Pau al món és possible. El projecte parteix de la idea que la música és capaç de traspassar fronteres i véncer les distàncies que separen les persones i els pobles.+ info  

Continue Reading →

Celebració del DENIP*

El 30 de gener es celebra el DENIP, Dia escolar de la no-violència i la pau.La diada es va promoure arran de la mort del pensador i polític pacifista Mohandas Gandhi (1869-1948) i des del 1964, els centres educatius dinamitzen activitats per fomentar actituds cíviques realacionades o per conscienciar els estudiants sobre les conseqüències de la violència, ja sigui a nivell domèstic, local, nacional o internacional.

Continue Reading →

Musica i societat*

Avui s’ha celebrat el funeral de Michael Jackson. La cerimònia pública s’ha realitzat al Staples Center de Los Angeles (EEUU), i ha estat un homenatge a l’artista.

Hi han intervingut diverses figures del món de l’espectacle que el coneixien de ben aprop.

Continue Reading →

Dia d’Àfrica

  Avui 25 de maig és el Dia d’Àfrica, i en aquesta diada es commemora la data de la fundació de l’Organització de la Unitat Africana (OUA) l’any 1963. A partir del 9 de juliol de 2002, la OUA passà a denominar-se Unitat Africana (UA). La seva seu està a la ciutat d’Adis Abeba, a Etiòpia.  

Continue Reading →

Voces para la paz

Article publicat a <http://blocs.xtec.cat/musicarts>

Avui al matí TV2 ha emès el Concert solidari 2007 de l’Orquesta Músicos para la Paz dirigida per Enrique García Asensio que es va realitzar el 10 de juny d’aquest any a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid. Més de 200 músics al servei d’una causa humanitària comuna: recaptar fons per a dur a terme el Programa d’Atenció Integral de Salut a la província d’Huaytará (Perú), conjuntament amb la ONG Ayuda en Acción, per tal de cobrir les necessitats bàsiques en qüestions de salud a més de 3.600 persones que viuen en pobles aïllats de les muntanyes andines del Perú. Continue Reading →