Category Archives: Geografia

AfriKa d’Ivori*

Dimarts 17 de maig, de 12:00 a 13:00, al Teatre Ignasi Bonnin del nostre institut Jaume Vicens Vives (Girona), assistirem a una audició en directe: “ÀfriKa d’Ivori”. Es tracta d’una combinació de percussió, cançó tradicional i dansa de la música africana. Vídeo.

Continue Reading →

La veu del tango

Ahir, 24 de juny, es celebrava el fatídic aniversari de la mort de Carlos Gardel (nom artístic de Charles Romuald Gardés, 1890-1935), el nom del qual està lligat al Tango i a Argentina gràcies a un dels seus balls més internacionals: el tango.Tot i no haver nascut a Argentina, va viure en aquest país des de molt petit i el 1923 es va nacionalitzar argentí.

Continue Reading →

Playing for Change

  Playing for Change és un moviment que utilitza les NNTT i la música per dir-nos que la Pau al món és possible. El projecte parteix de la idea que la música és capaç de traspassar fronteres i véncer les distàncies que separen les persones i els pobles.+ info  

Continue Reading →

La centenària Costa Brava

El proper 21 de setembre entrarem a la tardor i astronòmicament s’acabarà l’estiu. I parlant de finals, avui s’acaba l’any de celebració del centenari (1908-2008) de la Costa Brava.

Continue Reading →

Oda al caminant

Avui volem retre un petit homenatge als caminant i els seus peus perquè avui fa quaranta anys (només!?) que Neil Armstrong, comandant de la nau Apolo XI, es convertia en el primer home a posar el peu a la Lluna.

Quan va posar el seu peu esquerra (precisament!) a la superfície del nostre satèl·lit, (concretament a la zona anomenada “Mar de la Tranquil·litat) va dir: “Aquest és un petit pas per l’home però és un gran salt per a la Humanitat”

Continue Reading →

Tempvs Fvgit

Diumenge vam assistir al concert de Tempvs Fvgit. Dins les galeries del claustre de la Catedral de Girona, les ressonàncies de la polifonia vocal a capella d’aquest grup cors embolcava les lloses silents, els sarcòfags, els capitells i tota la massa pètria del conjunt monumental sacre en una esperiència sensorial quasi mística.

Font de la imatge: Ajuntament de Girona (àrea de premsa) Continue Reading →

De la vida a la mort

 

Avui es commemora el 127 aniversari del naixement del pianista, director i compositor rus Igor Fedorovich Stravinsky (1882-1971). Aquest músic es caracteritza per la seva constat evolució artística (neoclassicisme, atonalisme i serialisme) d’acord amb l’època canviant en la què va viure, i per la incorporació d’estil i influències de músiques com la tradicional russa o el jazz. La seva producció musical abarca obres orquestrals, de música de cambra, per a piano, ballets i música vocal, tant òperes com peces per a cor o per a solista i acompanyament instrumental.

Continue Reading →

La Patum de Berga

La Patum és una festa tradicional que anualment es celebra a Berga (comarca del Berguedà). Els actes festius duren cinc dies i coincideixen amb la setmana de Corpus. El 2005 la UNESCO la va declarar Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat.

Continue Reading →

I love HOME

  Avui és el Dia Mundial del Medi Ambient. Enguany està dedicat al canvi climàtic i al desglaç dels pols com a conseqüència d’aquest efecte, fruit de l’acció del l’home sobre el Planeta. Coincidint amb la diada, s’estrena la pel·lícula Home de Yann Arthus-Bertran, amb música d’Armand Amar.  

Continue Reading →