Category Archives: Dansa/ballet

AfriKa d’Ivori*

Dimarts 17 de maig, de 12:00 a 13:00, al Teatre Ignasi Bonnin del nostre institut Jaume Vicens Vives (Girona), assistirem a una audició en directe: “ÀfriKa d’Ivori”. Es tracta d’una combinació de percussió, cançó tradicional i dansa de la música africana. Vídeo.

Continue Reading →

Piano gegant

El curs passat alguns/es ens preguntàveu si es podien comprar els pianos gegants dels vídeos que us proposava a l’article “Divertim-nos!” pubicat en aquest mateix weblog (+info). Doncs ja sabem on!Però em penso que haurem d’esperar al Tió, al Pare Noel o als Tres Mags d’Orient, a veure si ens el porten!+ info: compra del producte

Ma Mère l’Oye

En plenes festes nadalenques, unes diades tradicionalment marcades per l’intercanvi de bons desitjos, us volem fer arribar els nostres amb l’obra Ma Mère l’Oye de Maurice Ravel, una suite musical basada en contes populars. Pensem que la màgia i la fantasia amb la què ens parla poden obrir-nos una via que ens permeti imaginar un món més just i solidari que podríem intentar construir entre tots!

Continue Reading →

Black or White

  L’artista nordamericà Michael Jackson va morir el passat 25 de juny. Personatge de vida excèntrica, va debutar en el món de la música als quatre anys, i va ser tot un referent de la música pop en els anys vuitanta.  

Font de la imatge: Wikimedia Commons.

Continue Reading →

De la vida a la mort

 

Avui es commemora el 127 aniversari del naixement del pianista, director i compositor rus Igor Fedorovich Stravinsky (1882-1971). Aquest músic es caracteritza per la seva constat evolució artística (neoclassicisme, atonalisme i serialisme) d’acord amb l’època canviant en la què va viure, i per la incorporació d’estil i influències de músiques com la tradicional russa o el jazz. La seva producció musical abarca obres orquestrals, de música de cambra, per a piano, ballets i música vocal, tant òperes com peces per a cor o per a solista i acompanyament instrumental.

Continue Reading →

La Patum de Berga

La Patum és una festa tradicional que anualment es celebra a Berga (comarca del Berguedà). Els actes festius duren cinc dies i coincideixen amb la setmana de Corpus. El 2005 la UNESCO la va declarar Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat.

Continue Reading →

Händel, l’estrella del Barroc

El passat 14 d’abril es va celebrar el 250è aniversari de la mort del compositor del barroc Georg Friedrich Händel (1685-1759), un músic nascut a Alemanya però que va adoptar la nacionalitat anglesa.

Ahir, el programa Millennium de TV3 va estar dedicat a aquest músic.

Continue Reading →

Mira com ballava… (i com!)

El proper 29 d’abril celebrarem el Dia Internacional de la Dansa. Malahuradament, aquest any estarà tenyida pel dol perquè avui acaba de morir  Frankie Manning.

Font de la imatge

Continue Reading →

Baila, baila morena!

Gràcies Lurdes per compartir tot allò ple d’enginy que ens dóna una visió del món que ens arrenca un somriure dels llavis i ens arriba al cor.

Una de rossa i l’altra de bruna?… Què tal si hi posem una mica de música?… A mi se m’han acudit aquestes dues cançons: “Baila morena” de Julio Iglesias y “Baila, baila morena” (Sexy Thing) de Zucchero.

Font de la imatge

Continue Reading →

La consagració de la primavera

Astronòmicament, avui es produeix l’equinoci de primavera que marca l’inici d’aquesta estació. Des de l’antiguitat, totes les civilitzacions han fet rituals i ofrenes per celebrar el renaixement de la natura després de l’hivern. Font de la imatge

Continue Reading →